Reggeli: hidegtál, melynek tartalma tarjaszelet, sonkaszelet, két féle sajtszelet (füstölt és nem füstölt), vaj, lekvár, méz, paradicsom, paprika, uborka + magos kenyér + 2 csésze tea
Mivel nem volt sok vendég, így a reggeli nem svédasztalos volt, hanem rendelni lehetett. A választék a hidegtálon kívül főtt virsli volt (amit most elvből elutasítok, ezt legalább sikerül tartanom a szabályaim közül), mindenféle rántotta (gombás, szalonnás, paprikás), ham and eggs. Utóbbiakról úgy gondoltam zsírosabbak, így a hidegtál tűnt még a legkézenfekvőbb megoldásnak. Persze azzal nem számoltam, hogy ha már ennyi mindent adnak, akkor felülkerekedik az a belső késztetés, hogy lehetőleg együnk is meg mindent, mert különben úgy is kidobják, nem adják oda másnak (remélem, a legtöbb helyen így van!). Így végül elég sokat ettem. :( A lekvárt kihagytam, azt külön dobozkában hozták külön tányéron, azt talán nem dobják ki, ha nem esszük meg. A mézet párommal feleztük meg.
Tízórai: ---
Ebéd: ---
Az a helyzet, hogy ennyi reggeli után nem fért belém már semmi tízóraira. A kastélyszálló wellness részlegében voltunk szinte egész nap, úgy voltunk vele, hogy a sok reggeli után majd csak vacsorát eszünk, és kimenni meg visszamenni sem kell így. Ez nem strand volt, ahol a medencék környékén itt-ott fellelhető valamilyen kajásbódé.
Uzsonna: 1 db kopaszbarack
Vacsora: erdei gombaleves (nem tejszínes) + harcsapaprikás túrós csuszával + fél adag St. Hubertus kehely (= másfél gombóc vizes alapú gyümölcsfagylalt, 1 szelet narancs, 1 szem szőlő, a kakaós palacsintatésztából készült kehely fele, kevés tejszínhab)
Vacsoraidőre már éhes lettem, a víz az oka. :) A gombaleves nekem kicsit zsíros volt, vagy inkább olajos? Pedig mikor kihozták, még örültem, hogy nem tejszínes krémlevest kapok. A gombák finomak voltak, talán a kakukkfűből kicsit kevesebbet kellett volna beletenniük. A harcsapaprikást nagyon jól készítették el. :) Persze ez is tejszínes vagy tejfölös, és tészta is van benne, meg túró... de otthon sosem eszem ilyeneket, és ha már nyaralunk, legyen egy kis szabadság az ételválasztásban is. :) Ismét csak egy kifogás... :D A desszertet viszont egyértelműen muszáj volt megkóstolni! Még sehol nem láttam ilyen ehető kelyhet. A pincért megkérdeztük, hogyan készül. Kakaós palacsintatésztát kevernek, majd ebből egy kanállal merítenek, kanalastul beleteszik a forró olajba, majd egy másik kanalat belenyomnak az olajban lévőbe, amiben a tészta van. Így a palacsintatészta hirtelen kifolyik, ám a forró olajban egyből meg is sül. Hogy ne billenjen fel a tányéron, tejszínhabba állítják bele. Kár, hogy nem fotóztam le. A kehelyben lévő fagyi pedig isteni finom volt! :) Vizes alapú, igazi gyümölcsfagyi! :) Sárgabarackos és epres, és még egy gombóc csokis. Ezt a velem lévő férfiúra hagyományoztam, aki ha édességről van szó, csokit csokival eszik... :)
Folyadékbevitel: kevesebb, mint 2 liter
Mozgás: több óra vízben lubickolás, kevés úszással tarkítva